top of page

Om Stockeboda Gård

​Stockeboda Gård är beläget på Österlen i södra Sverige, i sydöstra Skåne, och har anor ända sedan 1600-talet.

Vi erbjuder boende i vår stugby, uthyrning av festlokaler för bröllop och andra evenemang, konferensrum, gruppbokningar och ett brett utbud av aktiviteter i en avslappnad miljö på vackra Österlen.

Österlen är en vacker region belägen i sydöstra Skåne, känt för sina pittoreska byar, långa stränder och vackra kustlandskap. Här finns många små konstgallerier, antikaffärer och hantverksbodar att besöka, och maten är också något som uppskattas av många besökare. Det är en fantastisk destination som erbjuder något för alla. Med sin vackra natur, rika kulturarv och läckra mat är det lätt att förstå varför så många besökare återvänder år efter år.

Välkommen till oss på Stockeboda Gård

 

Det är oss ni möter när ni kommer till Stockeboda Gård!

I receptionen, restaurangen, bryggeriet, trädgårdslandet eller ute på någon spännande aktivitet vi arrangerar, möter du vårt team av härliga människor. Av oss blir du väl omhändertagen av vår vänliga personal som strävar efter att göra din vistelse hos oss så bekväm och trivsam om möjligt.

307D60AF-45B6-4ABE-99E0-6817955295DD.jpe

Stockeboda Gård

- anor från 1600-talet och kopplingar till Sixten Sparre & Elvira Madigan

Stockeboda Gård i Skåne har anor från 1600-talet, Det byggdes ursprungligen som ett jaktslott under Gyllebo slott. Under 1800-talet firades ett ägarbyte vilket olyckligtvis resulterade i att huset brann ner med bara stenväggarna kvar.

Gården såldes till kammarherren och greven Carlos Natvidad Adlercreutz som återuppbyggde gården och förskönade både gården och den omedelbara omgivningen.

Grevens dotter Luitgard gifte sig med Sixten Sparre och de fick både en son och en dotter. Sixten Sparre blev under en cirkusföreställning i Kristianstad 1888 betagen i den unga lindanserskan Hedvig Jensen,

mera känd som Elvira Madigan.

Sixten Sparre övergav både familj och Stockeboda och rymde tillsammans med Elvira Madigan till Danmark där de efter en månads flykt inte såg någon framtid för sin kärlek. Sixten Sparre drog sin tjänsterevolver och sköt

Elvira Madigan och sig själv. Hon blev 21 år och han 35.

Lika skir som grönskan som omger Stockeboda, lika skör är den vackraste och sorgligaste kärlekshistorien som har sin upprinnelse här.

bottom of page