top of page

Activities at Stockeboda Farm

 

Med vårt lantliga läge på Stockeboda Gård är naturen ett självklart rum för både rörelse, utforskande och avstressande aktiviteter. Här kan du välja på olika aktiviteter för teambuildning för både företag, föreningar och andra större grupper med privata sällskap. I vår stugby på Österlen i Skåne finns det gott om grillplatser att använda och ni har även möjlighet för lite relax i våra mysiga vedeldade badtunnor. 

Activities at Stockeboda Farm

 

Njut av vackra Österlen! Lämna bilen på Kiviks hotell och starta vandringen direkt från hotellet. Vandra längs Skåneleden mot Stenshuvud och Rörum och njut av den magiska naturen som leder er vidare till Gyllebosjön med sina unika omgivningar. Framme hos oss på mysiga Stockeboda Gård väntar er stuga med ljus och stilren inredning och er grillkorg som innehåller ingredienser till hamburgare med tillbehör som odlats på gården får ni vid incheckning. En skön avkoppling under bar himmel i en härligt uppvärmd badtunna blir en mysig avslutning på dagens vandring, medan grillen får den perfekta glöden.

Efter frukost nästa dag och med ny picknick i väskan bär benen er till natursköna vattenfallet Forsemölla och Sträntemölla därefter kan ni passa på att ta en liten avstickare till ”Ensamma trädet”. 
Vägen mot Rörum bjuder på en hänförande utsikt innan ni når väg 9 som ni korsar för att avsluta med en unik strand, pittoreska Knäbäckshusen för att sedan gå tillbaka till busshållplatsen för transport till vackra Kiviks Hotell. 

Ni kan naturligtvis vandra tillbaka också om ni inte kan få nog av de varierande omgivningarna. Följ då åter igen Skåneleden till Stenshuvuds Nationalpark och som omväxling välj gul markering på nationalparkens egen vandringsled, Hälleviksslingan.

Vid ankomst till Kiviks Hotell väntar lugnet i spa med jacuzzi, uppvärmd pool, ångbastu, torrbastu samt relax och det enda ni behöver tänka på är att koppla av innan er stora smakupplevelse tar vid i form av en 3- rätters meny komponerad av skickliga kockar.
Efter frukost är det dags för hemfärd och en stunds reflektion efter alla intryck på vandringen där du endast lämnat dina fotavtryck.

Ett trevligt samarbete med Kiviks hotell

Dubbelrum pris från 3490 kr/person. Priserna varierar beroende på rumstyp och säsong.
Ankomst onsdag-lördag.  Ej bokningsbart 24/12, 31/12- 27/3

Activities at Stockeboda Farm

 

För mer äventyrslystna sällskap finns det möjlighet till ett större utbud, vad sägs om vandring på glödande kol eller olika lagkamper att utkämpa tillsammans i en teambuildingsaktivitet? Vi har ett fint samarbete med www.rimsbyandfriends.se som erbjuder detta hos oss på Stockeboda Gård. På deras sida finns ännu mer information om utbud och bokning av aktiviteter.

 

Laga en gourmetmiddag över öppen eld

I denna aktivitet får ni laga en tre rätters meny över öppen eld med naturen som skafferi. Vi skördar bla vilda växter direkt från skogen bakom oss och/eller grönsaker från Stockebodas trädgårdsland och tillsammans med andra lokala råvaror lagar vi mat efter säsong.

Ni lär er att laga mat över öppen eld, använda er av säsongens hållbara råvaror och arbeta med olika tillagningstekniker och metoder.

Vi skräddarsyr aktiviteten efter era önskemål!

Ca 4 timmar tillsammans med Frida som är kock och matkreatör.

 

Arrangera blommor i säsong

Skapa kreativa blomsterarrangemang med blommor odlade nästgårds från Stockeboda.

Från 1 maj och en bra bit in på hösten finns möjlighet att tillsammans skapa med lokalt odlade blommor. Arrangemang i vas/skål, bukett eller annat skoj! 

Vi skräddarsyr aktiviteten efter era önskemål. Minst 4 deltagare/max 10 deltagare ca 1,5 timme tillsammans med Sofie som är florist och blomsterodlare

 

Att göra i närområdet

När du är på besök hos oss på Stockeboda Gård kan du även passa på att göra lite utflykter i närområdet i sydöstra Skåne. Med bara 15 minuters bilresa kommer du till Österlens golfklubb och Stenshuvud nationalpark. Det går också att bada och fiska i Gyllebo sjö, som ligger 3,5 km bort. Här är några exempel på vad som går att göra i närområdet och på Österlen:

 • Stockeboda ölbryggeri – eget gårdsbryggeri på Stockeboda Gård

 • Österlens golfklubb

 • Stenshuvud nationalpark

 • Bada och fiska i Gyllebo sjö

 • Kiviks musteri – med must och cider på äpplen

 • Österlenchoklad - chokladcafé med butik

 • Tosselilla Sommarland

 • Argilla krukmakeri

 • Olseröds konsthall

 • Christinehof slott

 • Glimmingehus

 • Ale stenar

 • Hasse & Tage-museet

 • Skillinge teater

 • Vandringsleder, inklusive Skåneleden och Österlenleden

IMG_2853.HEIC
bottom of page